• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Gregorian Bivolaru, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru acte sexuale cu minori si trafic de persoane

Gregorian Bivolaru, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru acte sexuale cu minori si trafic de persoane

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, definitiv, la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori, caz in care a fost achitat de doua instante inferioare.

Anterior, un procuror ceruse pedepse cu inchisoarea orientate spre maximum in cazul lui Gregorian Bivolaru, pentru act sexual cu un minor, trafic de minori si perversiuni sexuale, si o pedeapsa cu suspendare pentru complicele acestuia, care a incercat sa-l scoata din tara pe fondatorul MISA, scrie Mediafax.
 
Procurorul prezent la sedinta le-a aratat judecatorilor ca in cazul lui Gregorian Bivolaru se impune stabilirea unei pedepse privative de libertate orientata spre maximum prevazut de lege pentru faptele de act sexual cu un minor, trafic de minori si perversiuni sexuale.
 
Conform legilor in vigoare, Bivolaru ar putea fi condamnat la 12 ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru trafic de minori intre 15 si 18 ani.
 
Totodata, procurorul a aratat ca in cazul lui Bivolaru s-au prescris faptele de coruptie sexuala si de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei. In acest context, procurorul a aratat ca numarul mare de parti vatamate minore, modul persuasiv de convingere a victimelor, concursul infractional si efectul continuat al faptelor sale impun stabilirea unei pedepse orientata spre maximum special prevazut de lege, la care sa se aplice si un spor de pedeapsa generat de concursul de infractiuni.
 
Procurorul a enumerat victimele minore ale lui Gregorian Bivolaru, respectiv Madalina Dumitru, Ilinca Simionescu Ilinca si pe Agnes Arabela Marquez.
 
In 12 aprilie 2012, judecatorii ICCJ Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan au decis sa retina spre rejudecare dosarul in care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, admitand astfel recursul procurorilor si desfiintand deciziile anterioare ale instantelor.
 
Bivolaru a fost arestat, in martie 2004, sub acuzatia ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra acesteia, in calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta.
 
Desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant. Gregorian Bivolaru a fost arestat in aprilie 2005, in Suedia, insa in luna noiembrie acelasi an, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia.

14 iunie 2013 21:59
Modifică setările cookies