• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Procurorii au pus sechestru pe conturile medicului Gheorghe Burnei

Procurorii au pus sechestru pe conturile medicului Gheorghe Burnei

Procurorii Parchetului Capitalei au pus sechestru pe conturile detinute de medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", in dosarul in care este suspectat de luare de mita si efectuare de experimente neautorizate pe copii, potrivit Biroului de presa al institutiei.

Procurorii au pus sechestru si pe sumele de bani ridicate la perchezitiile efectuate in biroul medicului, respectiv 13.343 lei, 5.015 euro si 750 de dolari, a precizat Biroul de presa al Parchetului Capitalei.

In referatul intocmit de procurori se arata ca Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la parintii ai caror copii urmau sa fie operati, insa dupa ce efectua interventiile chirurgicale le permitea parintilor "sa il gratifice" cu diverse sume.

In anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior interventiei chirurgicale incercand sa le mascheze intr-o forma aparent legala, incheind un inscris sub semnatura privata pe care il intitula contract de donatie.

Conform datelor prezentate in referat, persoanele care ajungeau la Burnei si care ii ofereau mita erau parinti ai caror copii aveau anumite deficiente fizice, dintre care unele trebuie corectate medical.

Totodata, Burnei ii interna pe copii pentru perioade indelungate de timp, nejustificate medical, sau ii interna in mod repetat, fara a le efectua nicio interventie chirurgicala, pentru a-i determina astfel pe parinti sa-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea interventiilor chirurgicale.

Anchetatorii mai spun ca medicul apela si la amenintari cu refuzul efectuarii operatiei, daca parintii nu se conformau cererilor sale.

Gheorghe Burnei este seful Clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" si profesor la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucuresti. El a fost suspendat de institutia de invatamant superior pentru o perioada de 29 de zile incepand din 12 decembrie, cand a fost plasat in arest la domiciliu.

In CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arata ca a efectuat sase interventii chirurgicale in premiera mondiala, 22 interventii in premiera nationala, 56 interventii in premiera la Spitalul "Marie Curie" si un total de 12.500 de interventii chirurgicale.

16 decembrie 2016 13:59
Modifică setările cookies