• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Procuror: Avionul prabusit in Apuseni nu avea cutie neagra, ci doar alte aparate de bord

Procuror: Avionul prabusit in Apuseni nu avea cutie neagra, ci doar alte aparate de bord

Avionul prabusit in Muntii Apuseni nu avea cutie neagra, ci doar alte aparate de bord, care vor fi examinate de anchetatori. Investigatia in acest caz va dura cateva luni, pentru realizarea raportului Autoritatii Aeronautice, afirma procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia.

Epava va fi pazita pana cand va putea fi transportata intr-un loc special pentru a fi studiata. 

"Au fost ridicate mijloace materiale de probe care au fost sigilate si urmeaza sa fie supuse expertizei si in continuare a fost asigurat locul accidentului pentru eventuale nevoi de cercetare mai departe si pentru recuperarea aeronavei avariate. Aeronava a ramas la fata locului fiindca este greu de recuperat, deoarece a fost vizibilitate redusa, a plouat si ar fi fost dificil sa vina acolo un elicopter pentru a o putea extrage din padure”, a afirmat Lazar.

Intrebat daca printre probele ridicate se afla si cutia neagra, procurorul a raspuns ca acest avion nu avea cutie neagra, ci doar alte aparate de bord care vor fi examinate de catre anchetatori. 

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.  In urma accidentului, au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.


21 ianuarie 2014 18:58
Modifică setările cookies