• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Printul William, mostenitorul Coroanei britanice, si ducesa de Cambridge asteapta al doilea copil

Printul William, mostenitorul Coroanei britanice, si ducesa de Cambridge asteapta al doilea copil

Printul William si sotia sa, ducesa Catherine de Cambridge, vor avea un al doilea copil, a confirmat Casa Regala Britanica.

Anuntul oficial publicat de Casa Regala atat pe Twitter, cat si pe Facebook, precizeaza ca Regina si membrii familiei sunt incantati de aceasta veste.
 
La fel cum s-a intamplat si la prima sarcina, Kate sufera de "greturile matinale acute" si este tratata de doctor la Kensington Palace.
 
Premierul britanic David Cameron s-a declarat si el fericit de anuntul Casei Regale.
 
Acesta este al doilea copil al cuplului, dupa printul George, care s-a nascut pe 22 iulie 2013.
 
Printul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al doilea in ordinea de succesiune la tron, si Kate Middleton s-au cunoscut in septembrie 2001, la Universitatea St. Andrews din Scotia, unde erau amandoi studenti.
 
In aprilie 2007, purtatorul de cuvant al Palatului Regal confirma ca cei doi s-au despartit. Cateva fotografii il prezentau pe William participand la petreceri in compania altor femei. Cateva luni mai tarziu, cei doi se impaca si se muta impreuna, intr-o perioada in care William a inceput sa lucreze la o baza pe care Royal Air Force o detine in Tara Galilor.
 
Cu ocazia unei vacante in Kenya, in octombrie 2010, printul a cerut-o pe Kate in casatorie si i-a oferit inelul de logodna al mamei sale, printesa Diana.
 
Pe 29 aprilie 2011, casatoria lor grandioasa, celebrata la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat in fata camerelor video ale presei din lumea intreaga, o lume fascinata de acest cuplu tanar care intruchipeaza fata moderna a celei mai celebre familii regale.
 
Pe 3 decembrie 2012, internarea ducesei Kate intr-o clinica medicala din cauza unor greturi violente a constrans Palatul Regal sa anunte sarcina acesteia, care nu depasise inca pragul critic de trei luni. Frenezia mediatica declansata de acel anunt a dus la producerea unei tragedii: o angajata a spitalului in care era internata Kate, pacalita de o farsa organizata de un post de radio australian, s-a sinucis.
 
Dupa o ultima aparitie publica pe 15 iunie, pentru aniversarea oficiala a reginei, Kate si-a luat cateva saptamani de vacanta, departe de privirile indiscrete, pregatindu-se pentru venirea pe lume a deja celebrului "bebelus regal".
 
Nascut pe 22 iulie 2013, in mijlocul unei veritabile frenezii mediatice, printul George, fiul printului William si al ducesei Catherine de Cambridge, este al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

8 septembrie 2014 12:45
Modifică setările cookies