• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele si vicepremierul Ungariei, la pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc

Presedintele si vicepremierul Ungariei, la pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc

Presedintele Ungariei, Ader Janos, vicepremierul Semjen Zsolt si alti parlamentari din tara vecina participã, sambata, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc, judetul Harghita, la manifestarea religioasã fiind deja sosite zeci de mii de persoane, transmite Mediafax.

Potrivit organizatorilor, la pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc au sosit presedintele Ungariei, Ader Janos, impreuna cu sotia, si vicepremierul Semjen Zsolt, acestia aflandu-se in Romania in vizita privata, astfel ca nu vor vorbi in calitate de politicieni, conform regulilor instituite de organizatorii pelerinajului, care nu vor ca evenimentul religios sa aiba alte conotatii.
 
Potrivit fortelor de ordine, la ora transmiterii acestei stiri, in zona au ajuns in jur de 50.000 de persoane, aproximativ 20.000 fiind deja pe platoul unde se va tine slujba de hram de Rusaliile Catolice.
 
Multi dintre credinciosi au petrecut noaptea in biserica rugandu-se la statuia Fecioarei Maria, considerata facatoare de minuni, alti 3.000 de pelerini din Ungaria fiind adusi in Miercurea Ciuc cu cele trei trenuri puse la dispozitie de Caile Ferate Maghiare.
 
Printre pelerinii care urca pe Sumuleul Mic se afla si presedintele Ungariei, Ader Janos, impreuna cu sotia sa, vicepremierul Semjen Zsolt si alti parlamentari unguri.
 
In jurul orei 10.30, din Catedrala Frnciscana a fost scos drapelul localitatii Sumuleu, numit "Laborum", care are o greutate de 25 de kilograme si este purtat de cel mai merituos elev al Liceului Romano Catolic "Segito Maria", din Miercurea Ciuc. Acesta a fost momentul debutului procesiunii de dupa slujba religioasa, oficiata in Catedrala Franciscana, de unde pelerinii au pornit catre Altarul Triplu de langa Capela Salvator, de pe Muntele Sumuleul Mic, unde va fi oficiata slujba de hram de Rusaliile Catolice, incepand cu ora 12.30.
 
Credinciosii cei mai ferventi au urcat in genunchi si pe coate pe coasta abrubta a muntelui, pe "Drumul Crucii", marcat de 14 cruci, care simbolizeaza popasurile facute de Iisus spre Dealul Supliciului.

18 mai 2013 12:26
Modifică setările cookies