• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Italiei ar putea demisiona pentru a facilita depasirea impasului politic

Presedintele Italiei ar putea demisiona pentru a facilita depasirea impasului politic

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, analizeaza posibilitatea de a demisiona pentru a grabi alegerea unui nou sef al statului si organizarea de noi alegeri parlamentare, in contextul impasului politic in care se afla tara, afirma surse citate de ziarul La Repubblica, potrivit Mediafax.

"Daca principalele forte politice parlamentare nu isi asuma responsabilitatile, lui Napolitano nu ii va mai ramane decat o solutie. Se va gandi cum sa accelereze alegerea noului presedinte", afirma surse citate de ziarul La Repubblica.
 
Mandatul presedintelui Napolitano va expira pe 15 mai, iar in ultima etapa nu are dreptul de a dizolva Parlamentul. Astfel, Napolitano se gandeste sa demisioneze pentru a grabi alegerea succesorului sau de catre Parlament, iar noul presedinte va putea dizolva Parlamentul pentru organizarea alegerilor parlamentare in mod anticipat.
 
Pozitiile principalelor grupuri politice din Italia nu s-au apropiat in urma consultarilor cu presedintele Giorgio Napolitano, tara ramanand in impas politic. Napolitano s-a intalnit vineri cu liderii coalitiei de centru-stanga, coalitiei de centru-dreapta si miscarii populiste si contestatare Cinci Stele. Insa, in urma consultarilor, nu s-a configurat nicio posibila majoritate parlamentara pentru sustinerea guvernului.

30 martie 2013 11:53
Modifică setările cookies