• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Iohannis s-a adresat Parlamentului. Mesajele transmise

Presedintele Iohannis s-a adresat Parlamentului. Mesajele transmise 

Fiecare stat membru al UE trebuie sa accepte refugiati in functie de capacitatile pe care le are de a-i integra. Este mesajul rostit miercuri de presedintele Klaus Iohannis in Parlament, unde seful statului a sustinut ca situatia refugiatilor nu se poate rezolva matematic cu cifre pe hartie. Presedintele a adus in discutie si problemele de politica interna cum ar fi cele din domeniul educatiei, dar si modul in care legile elaborate de alesi sunt modificate prea des.
 

Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului precizand ca Romania este solidara cu Europa, in ceea ce priveste criza refugiatilor. Cu toate acestea, situatia trebuie rezolvata tinand cont de realitatile fiecarui stat membru. Presedintele a precizat ca pasii pe care Romania ii va urma vor fi stabiliti maine in cadrul CSAT.

Seful statului a adus in discutie si problemele din domeniul Educatiei, care in opinia sa pot fi rezolvate prin construirea unui sistem cat mai stabil.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Daca vrem o educatie de calitate trebuie sa lucram impreuna. De aceea am initiat aceasta consultare care sa implice profesori parlament elevi care sa faca in doi ani un sistem stabil si care sa nu se mai schimbe".

Presedintele Klaus Iohannis a atras atentia parlamentarilor si asupra modului in care sunt concepute legile. Seful statului spune ca nenumaratele modificari aduse actelor normative au dus la erodarea increderii in Parlament dar si in lege, in general.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Sa punem punct si de la capat. Acesta poate fi momentul 0 de la care sa porneasca recredibilizarea legii ca act juridic al parlamentului. O legislatie flexibila in concordanta cu nevoile populatii reprezinta fundamentul statului de drept si trebuie sa devina o prioritate a Parlamentului".

Aceasta este a treia oara cand seful statului se adreseaza alesilor la inceput de sesiune parlamentara.
 


16 septembrie 2015 11:25
Modifică setările cookies