• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Iohannis conduce in clasamentul increderii in personalitati. Cum arata topul

Presedintele Iohannis conduce in clasamentul increderii in personalitati. Cum arata topul

Seful statului continua sa ocupe prima pozitie in topul increderii in personalitatile publice cu 65% incredere multa si foarte multa (64,6% in februarie),  potrivit unui barometru Inscop, publicat joi si citat de Agerpres.  Este urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 40,1% incredere multa si foarte multa (42,1% in februarie).

Pe locul 3 se situeaza George Maior, cu 24,8% dintre optiunile de incredere multa si foarte multa.

Premierul Victor Ponta inregistreaza 24,4% dintre optiuni (24,5% in februarie) si este urmat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu 20,1% (22,2% in februarie).  Urmeaza in ordine: Calin Popescu-Tariceanu, Mircea Geoana, Catalin Predoiu, Traian Basescu, Monica Macovei, Mihai Razvan Ungureanu si Alina Gorghiu.

Volumul esantionului sondajului a fost de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.


14 mai 2015 09:43
Modifică setările cookies