• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta si Germania, tarile care au insistat ca Romania sa nu adere la spatiul Schengen - surse

Franta si Germania, tarile care au insistat ca Romania sa nu adere la spatiul Schengen - surse

Franta si Germania au fost tarile care au insistat cel mai mult ca Romania si Bulgaria sa nu adere acum la Schengen, iar Franta a cerut ca acest subiect sa nu se introduca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Justitie si Afaceri Interne din aceasta saptamana, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

"Franta a fost cea care a dat tonul si care imediat a convins si Germania sa i se alature in a nu accepta Romania in spatiul Schengen. Au urmat Olanda si Finlanda, oricum Olanda isi asumase mai demult aceasta pozitie oficial. In aceste conditii, Romania, dar si Bulgaria au acceptat ca acest punct sa nu fie introdus pe ordinea de zi a sedintei JAI, la sugestia Frantei si Germaniei. Daca se punea pe ordinea de zi aderarea si Romania primea vot negativ, tara noastra ar fi trebuit sa o ia de la zero in ce priveste procedurile tehnice, iar asta ar mai fi durat inca cel putin un an si jumatate de proceduri", au precizat sursele citate. 

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au avut o discutie si au decis de comun acord sa accepte amanarea discutarii despre aderarea Romaniei pentru moment.7 octombrie 2015 12:09
Modifică setările cookies