• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premiul Nobel pentru Economie atribuit americanilor William Nordhaus şi Paul Romer pentru metode de rezolvare a unora din cele mai fundamentale şi presante probleme ale timpurilor noastre

Premiul Nobel pentru Economie atribuit americanilor William Nordhaus şi Paul Romer pentru "metode de rezolvare a unora din cele mai fundamentale şi presante probleme ale timpurilor noastre”

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, americanilor William Nordhaus (Universitatea Yale, SUA) şi Paul Romer (NYU Stern School of Business, New York, SUA).

Ce doi că "au proiectat metode de rezolvare a unora din cele mai fundamentale şi mai presante probleme ale timpurilor noastre: creşterea sustenabilă pe termen lung a economiei globale şi bunăstarea populaţiei lumii", informează site-ul oficial nobelprize.org.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de americanul Richard H. Thaler pentru activitatea sa în domeniul economiei comportamentale, axată pe "înţelegerea psihologiei economiei".

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

8 octombrie 2018 13:04
Modifică setările cookies