• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premier League = 1 miliard euro. Cel mai valoros campionat din lume

Premier League = 1 miliard euro. Cel mai valoros campionat din lume

Prima liga de fotbal din Anglia, Premier League, ramane cel mai valoros campionat din lume. A fost evaluata la un miliard de euro, potrivit unui raport al companiei de audit Deloitte, informeaza goal.com.

Potrivit raportului, Premier League isi pastreaza suprematia in fata Bundesligii, insa campionatul german dispune de mai multi spectatori, dar si de salarii in conformitate cu puterea financiara a cluburilor. 

Prima liga engleza a generat venituri de aproximativ doua miliarde de euro in sezonul 2011/2012, in timp ce Bundesliga a avut incasari de circa 1,9 miliarde de euro.  La Liga (Spania), Serie A (Italia) si Ligue 1 (Franta), impreuna cu Premier League si Bundesliga detin un procent de 48% din cota de piata a fotbalului european. 

Fotbalul continua sa fie stabil din punct de vedere economic, in ciuda problemelor financiare de la nivel mondial, dupa ce veniturile totale au crescut cu 11 procente, pana la 19 miliarde de euro. 

In Premier League, Serie A si Ligue 1 salariile reprezinta intre 70 si 75% din bugetele cluburilor.

Aproape jumatate dintre veniturile cluburilor din Premier League sunt reprezentate de drepturile TV, care pentru sezonul 2011/2012 au fost vandute cu 1,5 miliarde de euro. Aceasta suma va creste cu 29,5 milioane de euro in sezonul 2013/2014.


6 iunie 2013 16:11
Modifică setările cookies