• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pozitia copilului , premiul Gopo 2014 pentru cel mai bun film

"Pozitia copilului", premiul Gopo 2014 pentru cel mai bun film

"Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a opta editie a galei Gopo, care a avut loc luni seara, la Opera Nationala Bucuresti.

Cel mai dorit trofeu al serii a fost acordat filmului "Pozitia copilului". Acesta a fost cel de-al noualea premiu Gopo primit la editia din acest an a evenimentului de filmul lui Calin Peter Netzer.
 
Trofeul pentru cel mai bun film a fost primit de producatorul Ada Solomon si de actrita Luminita Gheorghiu, in absenta regizorului Calin Peter Netzer. Distinctia a fost inmanata de actrita Olimpia Melinte.
 
Pentru trofeul acordat celui mai bun film la gala premiilor Gopo au mai fost nominalizate: "Cainele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, si "Rocker", de Marian Crisan.
 
"Pozitia copilului" a fost castigatorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin din 2013 si a fost propunerea Romaniei la premiile Oscar din 2014, la categoria cel mai bun film strain.
 
Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun film a fost acordat lungmetrajului "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude.
 

25 martie 2014 09:31
Modifică setările cookies