• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Posturile de televiziune ruse, interzise in Ucraina

Posturile de televiziune ruse, interzise in Ucraina

Justitia ucraineana a interzis, marti, difuzarea in Ucraina a posturilor de televiziune ruse, acuzate de conducerea interimara de la Kiev ca alimenteaza separatismul cu ajutorul unor informatii partinitoare, a anuntat un oficial din cadrul fortelor de securitate, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Un tribunal administrativ de la Kiev a "pronuntat astazi o decizie, potrivit careia difuzarea posturilor de televiziune ruse trebuie sa fie oprita", a declarat adjuncta secretarului general al Consiliului de Securitate Nationala si Aparare (RNBO) Viktoria Siumar, citata de agentia Interfax Ucraina.
 
In special, sunt vizate posturile publice Pervii Kanal, Rossia 24 si postul privat pro-Kremlin NTV.
 
"Libertatea de exprimare nu presupune nici minciuni, nici manipulari, mai ales daca ele provoaca confruntari in randul populatiei:", a apreciat Irina Tciuvilska, experta a Institutului de mass-media, intr-un articol publicat pe site-ul de informare Ukrainska Pravda. "Interdictia de a minti nu inseamna cenzura, ci tine de bunul simt", a adaugat ea, precizand ca "specialisti in domeniul media, atat ucraineni, cat si rusi, au observat in repetate randuri ca informatiile publicate in majoritatea publicatiilor ruse cu privire la Ucraina erau pline de minciuni si manipulari".

26 martie 2014 08:48
Modifică setările cookies