• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Porosenko: 90.000 de insurgenti si militari rusi s-ar afla in Donbas

Porosenko: 90.000 de insurgenti si militari rusi s-ar afla in Donbas

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a semnalat miercuri riscul ridicat de reizbucnire a ostilitatilor la scara larga din partea rebelilor prorusi din Donbas, estimand efectivele acestora la 40.000 de insurgenti, plus 50.000 de militari rusi desfasurati in apropierea frontierei dintre Rusia si Ucraina, potrivit Unian, scrie Agerpres.

Declaratia liderului politic de la Kiev intervine in contextul in care ministrul american al apararii, Ashton Carter, avertizase miercuri ca separatistii prorusi din Ucraina pregatesc noi actiuni militare impotriva armatei guvernamentale ucrainene.
 
Pericolul unor actiuni militare de amploare din partea insurgentilor nu doar persista, ci este in crestere, ceea ce necesita masuri suplimentare pentru apararea statului, a subliniat presedintele ucrainean in deschiderea unei reuniuni a Consiliului pentru Securitatea Nationala si Aparare.
 
In acest context, Porosenko a afirmat necesitatea unei regrupari rapide a fortelor si intaririi pozitiilor trupelor guvernamentale in zona oraselor Mariupol, Berdiansk si pe intreaga coasta a Marii Azov.

7 mai 2015 09:43
Modifică setările cookies