• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ponta, despre anuntul lui Basescu: Un nou scandal, trebuie sa mai si muncim

Ponta, despre anuntul lui Basescu: Un nou scandal, trebuie sa mai si muncim

Premierul Victor Ponta a catalogat drept "un nou scandal" anuntul presedintelui Traian Basescu privind declansarea unui nou referendum, liderul USL adaugand: "Trebuie sa mai si muncim, scandaluri am avut in ultimii ani".

"Un nou scandal. Trebuie sa mai si muncim, ca scandaluri am tot avut in ultimii ani. Ce vrea domnul presedinte...e cetatean, are dreptul, foarte bine. Noi vom indemna cetatenii sa vina la referendum si sa voteze «Da», domnul Basescu isi va indemna sustinatorii sa vina sa voteze «Nu». Tragem linie si vedem daca au fost mai multe raspunsuri de «Da» decat de «Nu»", a spus Ponta, la finalul intalnirii liderilor USL care a avut loc miercuri dimineata la Senat. 

Liderul PSD a mai spus ca este dreptul presedintelui "sa faca orice referendum doreste". 

"Guvernul guverneaza, nu da din gura la televizor ce ar vrea si ce nu ar vrea. Facem referendumuri cate vrea presedintele, dar avem mult mai multe lucruri importante de facut. Romanii nu vor un nou scandal, iar domnul Basescu nu o sa reuseasca sa ma atraga intr-un nou scandal", a adaugat Victor Ponta. 

Conducerea USL s-a reunit in sedinta, miercuri dimineata, la Senat, iar potrivit unor surse politice intalnirea a fost urmare a declaratiilor presedintelui Traian Basescu, care marti seara a anuntat ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral.

Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.  Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una "care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor".


12 iunie 2013 11:15
Modifică setările cookies