• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Poarta iadului , descoperita de arheologii italieni in orasul antic Hierapolis

"Poarta iadului", descoperita de arheologii italieni in orasul antic Hierapolis

"Poarta iadului", un stravechi sit de pelerinaj, considerat o poarta catre lumea de dincolo, a fost descoperita de o echipa de arheologi in stravechiul oras antic Hierapolis, aflat in prezent in partea de sud-vest a Turciei, informeaza huffingtonpost.

Potrivit agentiei de presa italiene ANSA, arheologii care efectuau sapaturi in orasul antic Hierapolis au descoperit celebrul "Plutonium" sau "Poarta lui Pluto", un stravechi sit de pelerinaj despre care oamenii din Antichitate credeau ca reprezinta intrarea in iad. Avand forma unei pesteri de mici dimensiuni, aflat in apropiere de templul dedicat zeului Pluto, "Plutonium"-ul a fost apoi asociat de-a lungul secolelor tot mai mult cu moartea, din cauza gazelor letale emanate de acea pestera.
 
Personaje celebre din Antichitate, precum oratorul roman Cicero si geograful grec Strabus, au scris despre "Plutonium"-ul din Hierapolis in epocile in care au trait. Alister Filippini, expert in istoria romana la Universitatea din Palermo, considera ca descoperirea din Hierapolis reprezinta un fapt exceptional, "care a confirmat si a clarificat informatiile pe care le aveam, care proveneau din literatura antica si din surse istorice".
 
Hierapolis, aflat in apropiere de actualul oras Pamukkale din Turcia, a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO si este un sit vizitat in fiecare an de 1,5 milioane de persoane. Arheologul Francesco D'Andria, care face sapaturi de multi ani in aceasta regiune, a anuntat in 2011 ca a localizat mormantul Sfantului Filip, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

4 aprilie 2013 16:09
Modifică setările cookies