• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pilotul Adrian Iovan, decedat in urma accidentului aviatic din Apuseni, va fi inmormantat la cimitirul Bellu catolic

Pilotul Adrian Iovan, decedat in urma accidentului aviatic din Apuseni, va fi inmormantat la cimitirul Bellu catolic

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan a fost depus la Academia de Aviatie, de unde va fi dus, joi, la capela Cimitirului Sfantul Ilie din Capitala, urmand sa fie inmormantat vineri, la Cimitirul Bellu catolic.

Trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan a fost ridicat, miercuri, de la Serviciul de Medicina Legala Alba, de catre fiica acestuia, Irina Iovan, fiind transportat la Bucuresti cu o masina a unei firme de pompe funebre, informeaza Mediafax.
 
Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan a fost depus joi dimineata, la Academia de Aviatie, unde au venit sa ii aduca un ultim omagiu rude ale acestuia, prieteni, colegi, dar si persoane care nu l-au cunoscut personal.
 
In cursul zilei de joi, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan va fi dus la capela cimitirului Sfantul Ilie, urmand sa fie inmormantat vineri la pranz.
 
Pilotul Adrian Iovan avea 55 de ani si o cariera de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom si BlueAir. Dupa pensionare, el le preda studentilor din anii terminali ai Scolii de Piloti si pilota avioane de mici dimensiuni.
 
Aurelia Ion, studenta care a decedat in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, a fost avansata post-mortem la gradul de locotenent si va fi inmormantata, joi, cu onoruri militare, in Cimitirului Ghencea Militar III.
 
Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si facea un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati pe linie medicala, potrivit MApN.
 
Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat ca Aurelia Ion si-a dorit din copilarie sa fie medic, ea fiind o studenta eminenta, devotata, care se afla alaturi de unii dintre cei mai buni medici din Romania.
 
Doctorul Dragos Cuzino a precizat ca medicina a pierdut o studenta eminenta, "o studenta care si-a dorit inca din copilarie sa invete si sa practice profesia de medic si, mai tarziu, sa imbrace haina militara".
 
Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.
 
In urma accidentului au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
 
Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
 
Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici. Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.
 
Adrian Iovan a murit in urma unui soc traumatic, combinat cu un soc hipotermic, iar in cazul studentei decesul a fost cauzat de soc hipotermic, combinat cu tulburari de respiratie, a declarat, marti, pentru corespondentul Mediafax seful Serviciului de Medicina Legala Alba, Gheorghe Vieru. Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit in urma unui soc traumatic provocat de fracturi la picioare si fracturi costele multiple, combinat cu soc hipotermic.

23 ianuarie 2014 10:25
Modifică setările cookies