• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Phenianul repeta amenintarile cu un razboi termonuclear si indeamna strainii sa paraseasca Coreea de Sud

Phenianul repeta amenintarile cu un razboi "termonuclear" si indeamna strainii sa paraseasca Coreea de Sud

Coreea de Nord a repetat marti ameintarea cu declansarea unui razboi "termonuclear" in Peninsula Coreea si i-a indemnat pe strainii prezenti pe teritoriul sud-coreean sa ia in calcul plecarea lor din aceasta tara, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Peninsula coreeana se indreapta catre un razboi termonuclear", a apreciat Comitetul Nord-Coreean pentru Pace in regiunea Asia-Pacific, intr-un comunicat difuzat de agentia de presa oficiala KCNA.
 
"In caz de razboi, nu vrem ca strainii care traiesc in Coreea de Sud sa fie expusi", continua Comitetul, un organ de propaganda al regimului de tip stalinist, indemnand "toate organizatiile straine, intreprinderile si turistii sa puna la punct masuri de evacuare".
 
Phenianul, care a instalat recent doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est, a anuntat vineri ca nu poate sa mai garanteze securitatea misiunilor diplomatice din capitala incepand de la 10 aprilie. Niciuna dintre tarile care au misiuni diplomatice la Phenian nu a apreciat totusi ca necesara, pentru moment, masura evacuarii personalului.

9 aprilie 2013 10:45
Modifică setările cookies