• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste asteptari. Cati bani au cheltuit romanii in minivacanta de Rusalii, pe litoral

Peste asteptari. Cati bani au cheltuit romanii in minivacanta de Rusalii, pe litoral

Mai mult de 45.000 de romani si-au petrecut minivacanta de Rusalii in statiunile de pe litoralul romanesc si au cheltuit aproximativ sase milioane de euro. O situatie peste asteptarile hotelierilor, care estimau un flux de 30.000 de turisti si incasari de patru milioane de euro.

Cei mai multi turisti au mers in statiunea Mamaia, unde hotelierii au fost nevoiti sa recurga si la refuzuri, deoarece unitatile de cazare au fost ocupate la capacitate maxima.  Multi au ales si sudul litoralului, aproximativ 5.000. 

'"ste momentul ca autoritatile locale sa se implice mai mult, litoralul romanesc are un mare potential si poate concura cu litoralul tarilor vecine. Anul acesta am primit semnale pozitive din partea Guvernului, care a redus TVA la pachetele de cazare, iar, incepand cu 1 iunie, si la alimente, ceea ce va duce la o scadere vizibila a costurilor de vacanta pentru toti romanii. Patronii din turism sunt gata sa deschida un nou capitol de colaborare privind relatia mediului de afaceri cu autoritatile statului", a spus presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, potrivit Agerpres.

Anul trecut, au petrecut Rusaliile pe litoral circa 10.000 de romani, fata de 30.000 in anul 2013.


2 iunie 2015 14:42
Modifică setările cookies