• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 600 de tablouri din patrimoniul Romaniei si al altor tari UE, gasite in locuinta unui satmarean

Peste 600 de tablouri din patrimoniul Romaniei si al altor tari UE, gasite in locuinta unui satmarean

Peste 600 de tablouri susceptibile a face parte din patrimoniul national al Romaniei si al altor state din UE, unele posibil furate, au fost descoperite de politistii din Satu Mare la un barbat de 47 de ani, 15 dintre picturi fiind in masina acestuia, iar alte 629, in locuinta, potrivit Politiei.

Barbatul a fost oprit in trafic, la sfarsitul saptamanii trecute, in apropierea localitatii Dacia din judetul Satu Mare.
 
In autoturismul acestuia, politistii au gasit 15 tablouri, lazi din lemn tip zestre si articole artizanale, fara documente legale care sa ateste provenienta lor.
 
Ulterior, politistii au perchezitionat locuinta barbatului, unde au descoperit alte 629 de tablouri susceptibile a face parte din patrimonial cultural national al Romaniei si al altor state din Uniunea Europeana, unele dintre acestea posibil a proveni din furturi, arata Politia Romana.
 
Tablourile au fost ridicate, in vederea stabilirii provenientei si expertizarii, fiind depuse intr-o institutie specializata pentru conservare.
 
Cercetarile in acest caz continua, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Carei. Ancheta s-a desfasurat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

29 mai 2014 08:45
Modifică setările cookies