• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 400 de imigranti clandestini, salvati de Marina militara germana din Marea Mediterana

Peste 400 de imigranti clandestini, salvati de Marina militara germana din Marea Mediterana

Doua nave ale marinei militare germane au salvat vineri peste 400 de imigranti clandestini in Marea Mediterana, a anuntat guvernul german, citat de AFP, scrie Agerpres.

Prima operatiune a avut loc in cursul diminetii, "la circa 250 de kilometri sud" de insula italiana Lampedusa, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii in cursul unei conferinte de presa, la Berlin.
 
Imigrantii, vreo 200, se gaseau a bordul unei "ambarcatiuni din lemn". "in jurul orei 09.00, am primit un apel de urgenta" din partea autoritatilor italiene care au informat ca un vas "a cerut ajutor", a precizat acest purtator de cuvant.
 
Fregata Hessen, care de marti patruleaza in Marea Mediterana impreuna cu nava de sustinere si alimentare Berlin, s-a indreptat la fata locului pentru a le veni in ajutor, a continuat el.
 
Ulterior, in cadrul unei alte operatiuni, nava Berlin a salvat aproximativ 180 de persoane care se gaseau pe doua barci pneumatice, la circa 70 de kilometri de coastele libiene, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului Apararii.
 
Pentru cele doua operatiuni, originea imigrantilor nu a fost precizata. Ministerul german a adaugat ca toate persoanele salvate au fost transferate in Italia, in coordonare cu autoritatile italiene.

9 mai 2015 08:34
Modifică setările cookies