• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 10.000 de participanti la evenimentele de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Sfantu Gheorghe

Peste 10.000 de participanti la evenimentele de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Sfantu Gheorghe

Peste 10.000 de persoane au participat, sambata dupa-amiaza, la manifestarile organizate la Sfantu Gheorghe de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, secretarul de stat in Ministerul de Externe ungar Nemeth Zsolt spunand ca maghiarii se pot baza pe sprijinul Ungariei in obtinerea autonomiei.

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a spus, sambata, la manifestarile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ca maghiarii din Romania nu sunt imigranti veniti dintr-o tara saraca pentru o viata mai buna, ci acesta e pamantul lor natal, iar acest lucru va fi repetat pana cand vor intelege toti.
 
Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a spus, in discursul tinut la manifestarile organizate in municipiu de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ca in 15 Martie maghiarii trebuie sa isi puna intrebarea daca sunt destul de curajosi pentru a-si cere drepturile, de a ramane pe pamantul natal sau de a le aduce aminte celor care in urma cu 95 de ani au promis autonomie ca promisiunile nu se prescriu.
 
Antal a subliniat ca, indiferent daca reprezentantii comunitatii maghiare sunt sau nu la guvernare, ei intotdeauna trebuie sa lucreze ca autonomia tinutului Secuiesc sa se realizeze, ca limba maghiara sa devina oficiala in tinutul Secuiesc, ca aceasta regiune sa fie una prospera si bogata.
 
"Acestea sunt telurile noastre si pentru realizarea lor trebuie sa muncim, fie ca ploua, fie ca bate vantul", a spus el.
 
Primarul a precizat ca in fiecare an s-a spus si se va repeta daca va fi necesar ca maghiarii nu se tem, pentru ca stiu ca pe teama nu se poate construi un viitor si ca fiecare cetatean roman trebuie sa inteleaga ca maghiarii nu sunt imigranti veniti dintr-o tara saraca.

15 martie 2014 18:15
Modifică setările cookies