• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romania, ultima tara din Europa la bani cheltuiti pe carti. Un roman din doi nu citeste deloc. Reduceri chiar si de 80% la Bookfest

Romania, ultima tara din Europa la bani cheltuiti pe carti. Un roman din doi nu citeste deloc. Reduceri chiar si de 80% la Bookfest

Romania ramane ultima tara din Europa atunci cand vine vorba de banii cheltuiti pe carti. Statisticile arata ca un roman din doi nu citeste deloc, iar cei care citesc cheltuiesc doar cativa euro pe an pentru carti. In mijlocul acestor recorduri nedorite, ''Bookfest'', unul dintre cele mai mai mari targuri internationale de carte ce se organizeaza in Romania, incearca in aceste zile in capitala sa atraga cititori cu reduceri chiar si de 80%.

Peste un milion de volume vor fi prezentate si 200 de edituri isi vor expune oferta la cea de-a X-a editie a Salonului International de Carte Bookfest, in perioada 20-24 mai, la Romexpo.
 
Invitatul de onoare al celei de-a X-a editii a Salonului International de Carte Bookfest este Cehia. Sub sloganul "Cehia - Republica literaturii", Centrul Ceh pregateste o serie de evenimente menite sa promoveze literatura ceha si sa sporeasca interesul publicului roman pentru autorii contemporani, dar si pentru clasicii cehi. Republica literaturii va fi vecina cu Republica berii, un stand organizat de Staropramen si care isi propune sa aduca la cunostinta publicului Bookfest si alte fatete ale culturii din Republica Ceha.
 
Cele aproximativ 200 de edituri prezente la Bookfest se pregatesc sa aduca publicului cititor cateva mii de titluri noi si peste 300 de evenimente, ce variaza de la lansari, dezbateri si colocvii pana la proiectii cinematografice si evenimente interactive.
 
Programul de vizitare al targului va fi miercuri, joi si duminica, intre orele 10,00 si 20,00 iar vineri si sambata, intre orele 10,00 si 21,00. Accesul la Bookfest si la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

20 mai 2015 18:52
Modifică setările cookies