• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Perchezitii in trei judete, intr-un caz de evaziune de 61 milioane lei. Vizat e si omul de afaceri Georgica Cornu

Perchezitii in trei judete, intr-un caz de evaziune de 61 milioane lei. Vizat e si omul de afaceri Georgica Cornu

Peste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, in Timis, Mehedinti si Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 61 milioane de lei, prin folosirea de facturi false. In acest caz este vizat si omul de afaceri Georgica Cornu, sustin surse din randul anchetatorilor.

Potrivit surselor citate, peste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, la mai multe adrese din Timisoara, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin, intre care sediile grupului de firme Izometal - Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia, transmite Mediafax.
 
Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.
 
Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.
 
Georgica Cornu a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari in mai multe orase din tara. In anul 2012, grupul de firme Izometal - Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.
 
In 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014, Cornu a castigat al treilea mandat in fruntea aceleiasi institutii.

27 martie 2014 07:45
Modifică setările cookies