• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Perchezitii DIICOT intr-un caz de evaziune fiscala cu prejudiciu de 10 milioane euro

Perchezitii DIICOT intr-un caz de evaziune fiscala cu prejudiciu de 10 milioane euro 

58 de perchezitii au avut loc la locuintele mai multor persoane si sediile unor societati comerciale din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi, Giurgiu si Ialomita. Actiunea procurorilor DIICOT a vizat destructurarea unei grupari formate din sapte persoane, specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. 

Potrivit DIICOT, in perioada 2011 - 2015, membrii gruparii au creat o retea de firme tip fantoma cu scopul de a da o aparenta de legalitate intrarilor scriptice aferente facturilor, in cea mai mare masura fictive, emise de 150 de agenti economici. Acestia aveau nevoie de documente justificative pentru cantitatile de cereale, fier vechi, materiale de constructii, utilaje ori prestari de servicii achizitionate din diverse surse si fara documente de provenienta legala, urmarind astfel reducerea artificiala a impozitului pe profit si sustragandu-se implicit de la plata taxelor catre bugetul de stat, transmite Agerpres.

Prejudiciul estimat a fi produs bugetului consolidat al statului, prin inregistrarea unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, respectiv impozitul pe profit aplicat operatiunilor nelegale si TVA-ul aferent acestora, este de circa 10 milioane euro.


19 octombrie 2015 16:41
Modifică setările cookies