• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Penurie de paine la Kiev. Mii de gospodarii fara electricitate in Marea Britanie. Ninsorile fac ravagii

Penurie de paine la Kiev. Mii de gospodarii fara electricitate in Marea Britanie. Ninsorile fac ravagii

Ninsorile fara precedent de la acest sfarsit de saptamana au blocat Kievul luni si au provocat o penurie de bunuri de prima necesitate in capitala Ucrainei, relateaza AFP. 

Ucraina, Kiev

Numeroase strazi din centrul orasului erau inca blocate luni, facand circulatia dificila, chiar imposibila, in urma unei furtuni de zapada care a durat de vineri pana duminica, un fenomen exceptional pentru sfarsitul lunii martie.  Ninsorile au atins un record la Kiev de la inceputul masuratorilor meteorologice in 1881, a declarat luni directorul serviciilor de meteorologie din Ucraina, Mikola Kulbida.  Stratul de zapada format in urma ninsorilor de la sfarsitul saptamanii masoara 50 de centimetri.  Pentru a face fata situatiei, autoritatile au decretat situatie de urgenta si o zi libera la Kiev, unde mii de locuitori au fost blocati in ambuteiaje fara precedent la acest sfarsit de saptamana.  Aceste intemperii au provocat o penurie de paine si de produse lactate, care nu se mai gasesc in numeoase magazine din capitala. 

Marea Britanie

Mii de gospodarii erau in continuare fara energie electrica luni in Marea Britanie, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, in timp ce o mare parte a tarii si multe autostrazi raman impracticabile, relateaza AFP.  In Scotia, unde peste 18.000 de gospodarii si fabrici au ramas fara energie electrica.

Situatia ramane foarte dificila pe insula Arran, complet izolata de reteaua de energie de mai multe zile si unde troienele de zapada ar putea ajunge si la cativa metri inaltime.

In Irlanda de Nord, unde serviciile specializate au lucrat din greu pentru a restabili furnizarea de energie electrica pentru cele aproximativ 100.000 de gospodarii, clientii care locuiesc in zone izolate au fost anuntati ca in cateva zile situatia va reveni la normal.

Traficul ramane perturbat pentru o parte a retelei rutiere, indeosebi in Tara Galilor si regiunea Cumbria.

Serviciile de meteorologie iau in calcul posibilitatea revenirii intemperiilor la sfarsitul saptamanii. Ei au avertizat soferii ca soselele ar putea sa fie acoperite de polei.


25 martie 2013 17:48
Modifică setările cookies