• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pentagon: Avioane rusesti au incalcat in repetate randuri spatiul aerian al Ucrainei

Pentagon: Avioane rusesti au incalcat "in repetate randuri" spatiul aerian al Ucrainei

Avioane apartinand Rusiei au incalcat spatiul aerian al Ucrainei "in repetate randuri" in ultimele 24 de ore, a afirmat vineri un purtator de cuvant al Pentagonului, citat de AFP.

"Pot sa confirm ca in ultimele 24 de ore, avioane rusesti ai incalcat in repetate randuri spatiul aerian ucrainean", a anuntat colonelul Steven Warren.
 
"Indemnam Rusia sa ia imediat masuri pentru detensionarea situatiei", a adaugat el.
 
Colonelul Warren nu a oferit alte detalii cu privire la orele exacte cand s-ar fi produs aceste incursiuni.
 
Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a incercat sa-l sunte pe omologul sau rus, Serghei Soigu, pentru a discuta despre criza din Ucraina, insa Moscova nu a raspuns inca la solicitarea lui Hagel. In schimb, cel mai inalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat, joi, omologului sau rus, Valeri Gherasimov, a declarat Warren, fara a preciza continutul conversatiei.
 
Moscova, care saptamana aceasta a amenintat cu o interventie militara in Ucraina, pentru a-si apara interesele, a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina. Totusi, Rusia neaga ca a trimis militari pe teritoriul ucrainean.
 
Rectionand la actiunile Moscovei, Washingtonul a trimis 600 de militari in Polonia si tarile baltice.
 
Autoritatile prooccidentale de la Kiev afirma ca Rusia pregateste o invazie si incearca sa destabilizeze situatia politica din Ucraina, inainte de alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.

26 aprilie 2014 13:23
Modifică setările cookies