• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Patru morti si 16 raniti, intr-un atac armat la cea mai mare baza militara din SUA

Patru morti si 16 raniti, intr-un atac armat la cea mai mare baza militara din SUA

Un soldat american ce suferea de "probleme mentale" a ucis trei militari si a ranit alti 16 inainte de a se sinucide cu un pistol, miercuri, in baza americana Fort Hood din Texas, in sudul Statelor Unite, a anuntat generalul Mark Milley, comandantul bazei, citat de AFP.

Saisprezece persoane au fost ranite. Cel putin patru dintre ele, tratate la Scott and White Memorial Hospital, sunt in stare "critica", potrivit medicilor. Toate victimele sunt militari.
 
Atacul a avut loc in jurul orei locale 16.00 (joi, 02.00 ora Romaniei), in doua zone distincte, cele alocate unei brigazi medicale si unui batalion de transport al imensei baze militare. El a durat "intre 10 si 15 minute", a precizat generalul Milley.
 
Barbatul a intrat intr-o cladire, a deschis focul, dupa care a urcat la bordul unui vehicul si a tras din nou cu un pistol automat Smith & Wesson de calibru .45, cumparat recent dintr-un magazin din vecinatate. El a iesit apoi din vehicul, a intrat in cladire si a tras din nou, a detaliat generalul.
 
Soldatul, a carui arma a fost introdusa ilegala in baza, "este casatorit si are o familie", dar numele lui nu a fost precizat. El a fost transfertat la Fort Hood in februarie.

Baza militara Fort Hood, cea mai mare din Statele Unite, a ramas incercuita timp de mai multe ore, inainte ca masurile de securitate sa fie ridicate in cursul serii


3 aprilie 2014 07:40
Modifică setările cookies