• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Patru militari romani au fost raniti in Afganistan

Patru militari romani au fost raniti in Afganistan

Patru militari romani din cadrul Batalionului 2 Manevra "Yelow Scorpions" au fost raniti, duminica, in Afganistan, in urma rasturnarii blindatului in care executau o misiune, acestia fiind la aceasta ora in afara oricarui pericol si monitorizati de personal medical de specialitate, potrivit MApN.

"Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevra «Yelow Scorpions» au fost raniti in Afganistan, in urma rasturnarii blindatului in care executau o misiune, duminica, 19 mai, in jurul orei 12.00 (ora Romaniei). Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul din Afganistan cand, in urma exploziei unei anvelope, masina de lupta a grupei de infanterie de tip MRAP in care se aflau s-a rasturnat", se arata in comunicatul MApN.
 
In urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi si caporalii clasa a III-a Sorin Banulescu, Sergiu Ola si Elena Cristina Marin au fost raniti, precizeaza sursa citata.
 
Dupa acordarea primului ajutor la fata locului, militarii au fost evacuati de urgenta la spitalul din baza militara Apache.
 
"La aceasta ora, militarii sunt in afara oricarui pericol si sunt monitorizati de personal medical de specialitate. Alaturi de conducerea unitatii militarilor, conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a acestora", se mai arata in comunicat.

19 mai 2013 15:48
Modifică setările cookies