• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pastila care anuleaza foamea ar putea fi creata curand

Pastila care anuleaza foamea ar putea fi creata curand

Visul cercetatorilor de a crea o pastila care "distruge" apetitul si care ar putea fi utilizata in lupta contra obezitatii este pe cale sa devina realitate, dupa descoperirea unei molecule in fibrele vegetale, care anuleaza pofta de alimente nesanatoase, informeaza dailymail.co.uk. 

Acea molecula, acetat, se gaseste in fibrele dietetice si ar putea sa ii ajute pe oameni sa lupte eficient contra kilogramelor in plus si, astfel, sa slabeasca. 

Cantitati mari de acetati sunt eliberate in organism atunci cand verdeturi si legume sunt digerate de bacterii la nivelul colonului. Acetatii transmit un semnal creierului spunandu-i ca persoana in cauza trebuie sa se opreasca din mancat. 

Studiul sugereaza faptul ca obezitatea a devenit o epidemie in ultimele decenii din cauza faptului ca oamenii au inlocuit dieta sanatoasa din trecut cu alimente procesate, care contin putini acetati. 

Studiul, publicat in revista Nature Communications, confirma beneficiile pentru sanatate aduse de fibre, iar oamenii de stiinta spun ca acestea pot fi utilizate in tratamentele administrate persoanelor care vor sa slabeasca.


30 aprilie 2014 18:44
Modifică setările cookies