• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentul European a aprobat desemnarea lui George Pufan la Curtea Europeana de Conturi

Parlamentul European a aprobat desemnarea lui George Pufan la Curtea Europeana de Conturi

Parlamentul European a aprobat desemnarea lui George Pufan in calitatea de reprezentant al Romaniei la Curtea Europeana de Conturi, a precizat, miercuri, liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, citat de Mediafax.

George Pufan, candidatul propus de Romania pentru functia de membru al Curtii Europene de Conturi, a primit, in 27 mai, avizul pozitiv al Comisiei de control bugetar a Parlamentului European, fiind inregistrate 14 voturi "pentru" si 13 "impotriva".

George Pufan este cel de-al treilea candidat prezentat de Romania pentru aceasta pozitie. Candidatura lui Mircea Vasile Popescu a fost retrasa de autoritatile romane, iar Leonard Orban, cel de-al doilea candidat, si-a retras el insusi candidatura dupa un vot negativ al plenului PE. Locul Romaniei la Curtea Europeana de Conturi este vacant de la 1 ianuarie 2013.
 
Membrii Curtii de Conturi sunt numiti pe o perioada de sase ani. Consiliul, dupa consultarea Parlamentului European, decide asupra propunerilor din partea fiecarui stat membru.
 
in pregatirea audierii din Parlament, candidatilor li se cere sa raspunda la un chestionar pregatit de Comisia pentru control bugetar. La audiere, pot sustine o prezentare de cinci minute, urmata de 25 de minute de raspunsuri la intrebarile adresate de membrii comisiei.
 
Daca sunt aprobate de comisia parlamentara, nominalizarile sunt supuse ulterior votului plenului Parlamentului.

12 iunie 2013 14:00
Modifică setările cookies