• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentarii de Ilfov vor sa primeasca diurna si suma pentru cazare in Bucuresti

Parlamentarii de Ilfov vor sa primeasca diurna si suma pentru cazare in Bucuresti

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a depus la Parlament o initiativa legislativa semnata si de alti 31 de senatori PNL si PDL, prin care propune modificarea Statutului parlamentarilor astfel incat parlamentarii de Ilfov sa primeasca diurna de deplasare si suma forfetara pentru cazarea in Bucuresti.

Propunerea legislativa initiata de Rosca Stanescu priveste modificarea art. 41 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, articol referitor la diurna de deplasare si cheltuielile de cazare ale parlamentarilor, scrie Mediafax.
 
Rosca Stanescu si cei 31 de senatori PNL si PDL coinitiatori propun ca parlamentarii alesi in colegii din judetul Ilfov sa primeasca o diurna de deplasare pe zi de 2% din indemnizatia lunara bruta, precum si o suma forfetara din bugetul Camerei sau al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in Bucuresti.
 
In forma actuala a actului normativ, parlamentarii alesi in Ilfov sunt asimilati parlamentarilor alesi in colegii din municipiul Bucuresti si sunt exceptati de la prevederile mentionate anterior din considerente care au vizat restrangerea cheltuielilor.
 
In expunerea de motive a propunerii legislative se invoca faptul ca Statutul deputatilor si senatorilor trebuie sa asigure egalitatea pentru toti parlamentarii in exercitarea mandatului si sa respecte Constitutia prin care se asigura nediscriminarea intre parlamentari pe motive de avere sau origine sociala.
 
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a declarat personal impotriva unei astfel de modificari a Statutului parlamentarilor.
 
"A fost o decizie a USL de a echivala parlamentarii din Ilfov cu cei din Bucuresti. Cateodata din sudul Bucuresiului e mai dificil sa ajungi la Parlament decat de la vilele pe care le ai. Daca colegii senatori - am vazut ca e un grup de liberali - vor bani, atunci sa vedem daca aproba cineva in plenul reunit, pentru ca e nevoie de jumatate plus unu din total", a spus Zgonea.
 
El a precizat ca personal nu sustine modificarea. "Ori tinem curea stransa, ori schimbam si cand intorc oamenii spatele ne dam mai multe privilegii, nu sunt de acord personal", a spus Zgonea.

5 noiembrie 2013 17:23
Modifică setările cookies