• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Interviul despre care toata Planeta vorbeste. Papa Francisc: Daca cineva e gay si-l cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa judec?

Interviul despre care toata Planeta vorbeste. Papa Francisc: Daca cineva e gay si-l cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa judec?

Intr-un interviu acordat revistei iezuite Civiltà Cattolica, care a surprins intreaga lume, Papa Francisc recomanda membrilor Bisericii Romano-Catolice sa trateze "cu mila" homosexualii, persoanele divortate si femeile care au facut avorturi, dar care manifesta cainta.

"Daca o femeie avorteaza, dar o mustra constiinta si se caieste cu sinceritate, trebuie sa fie iertata", indeamna Papa Francisc. "Confesionarul nu este o sala de tortura, ci un loc al caintei", a adaugat Suveranul Pontif.
 
"Biserica nu trebuie sa insiste doar pe chestiuni legate de avort, legate de metode contraceptive sau pe problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Eu nu am vorbit prea mult despre aceste lucruri si mi s-a reprosat. Se cunoaste pozitia Bisericii fata de homosexualitate, fata de divort si fata de contraceptie. Dar nu putem vorbi doar despre asta. Trebuie sa predicam Evanghelia in toate modurile, sa anuntam Vestea cea Buna a Imparatiei Cerurilor, sa vindecam toate bolile si ranile", a recomandat Papa, conform agentiei ANSA.
 
Referindu-se mai precis la homosexuali si la situatia persoanelor divortate si recasatorite, Papa a precizat: "Intotdeauna trebuie sa primeze persoana. (...) Trebuie sa ii tratam cu mila", a spus Francisc.
 
Papa a precizat ca biserica are dreptul sa-si exprime propriile opinii, dar nu sa "se amestece spiritual" in viata gay-lor si lesbienelor. O declaratie bomba dupa ce in iulie a starnit comentarii explozive spunand ca nu trebuie sa judecam homosexualii.
 
Biserica Romano-Catolica are dispozitii foarte stricte fata de divort si metodele contraceptive.

20 septembrie 2013 10:10
Modifică setările cookies