• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc cere, din Cisiordania, incheierea conflictului israelo-palestinian

Papa Francisc cere, din Cisiordania, incheierea conflictului israelo-palestinian

Papa Francisc a sosit duminica la Betleem, in Cisiordania, locul de nastere al lui Iisus Hristos, dupa care se va deplasa in Israel, Suveranul Pontif pledand pentru gasirea unei solutii la conflictul israelo-palestinian pentru a se pune capat unei situatii "inacceptabile".

Dupa o primire calduroasa in Iordania, unde a cerut o "solutie politica" in Siria, Papa Francisc a fost adus duminica la Betleem, cu un elicopter.
 
Suveranul Pontif a facut o oprire neprevazuta la zidul de separare ridicat intre Israel si Cisiordania.
 
"Vreau sa spun din toata inima ca a venit vremea sa se puna capat unei situatii care este din ce in ce mai inacceptabila, pentru binele tuturor", a spus Papa Francisc, referindu-se la conflictul israelo-palestinian.
 
Seful Bisericii Catolice l-a invitat pe presedintele israelian, Shimon Peres, si pe Mahmoud Abbas, liderul Autoritatii Palestiniene, sa vina la el "acasa", la Vatican, pentru a se ruga impreuna pentru pace.
 
"In acest loc, Betleem, unde s-a nascut Printul pacii, vreau sa va adresez o invitatie, domnule presedinte Mahmoud Abbas, si domnului presedinte Shimon Peres, de a ne ruga impreuna, intens, pentru a-i cere lui Dumnezeu darul pacii", a spus Papa Francisc la finalul Sfintei Liturghii, oficiata la Betleem.
 
"Va invit la mine acasa, la Vatican, pentru aceasta rugaciune. Cu totii ne dorim pacea. Multe persoane o construiesc zilnic, prin gesturi mici. Dar noi - cei plasati in serviciul popoarelor noastre - avem datoria de a fi instrumente si artizani ai pacii, inainte de toate prin rugaciune. Este greu sa construim pacea, dar sa traim fara pace este si mai greu", a insistat Papa Francisc.

25 mai 2014 14:18
Modifică setările cookies