• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opt romani au fost condamnati in Franta pentru trafic de fiinte umane si escrocherie

Opt romani au fost condamnati in Franta pentru trafic de fiinte umane si escrocherie

Opt romani care faceau parte dintr-o retea de trafic de fiinte umane si escrocherie vizand companii de telefonie au fost condamnati joi de justitia din Franta la pedepse cuprinse intre 18 luni si cinci ani de inchisoare, au declarat vineri surse judiciare si din cadrul politiei, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Cei opt condamnati, dintre care cinci au fost retinuti in Romania, au varste cuprinse intre 25 si 51 de ani. Trei dintre acestia au fost condamnati la cinci ani de inchisoare, alti doi la patru, in timp ce alte doua persoane au primit trei ani de inchisoare, iar ultimul o pedeapsa de 18 luni de inchisoare.
 
Cei opt au fost fost judecati pentru escrocherie in grup organizat si trafic de fiinte umane.
 
Ancheta a inceput in februarie 2012, in Normandia, in nordul Frantei, prin verificarea cazurilor de escrocherie semnalate in magazine apartinand celor mai importante companii de telefonie mobila din Franta - Orange, Bouygues, SFR. Potrivit anchetatorilor, cetatenii romani obtineau printr-un cont bancar fictiv abonamente telefonice folosite pentru a cumpara telefoane iPhone la pret redus, care erau ulterior revandute in Romania.
 
In urma anchetei, desfasurata de politisti romani in colaborare cu Politia din Romania, s-a descoperit ca liderii retelei aduceau persoane din Romania, cu promisunea gasirii unui loc de munca in Franta, dar acestia erau obligati sa participe la escrocherii, avand obiectivul de a obtine zeci de telefoane iPhone pe zi.
 
Cele trei companii de telefonie din Franta au estimat ca au suferit fiecare prejudicii in valoare de peste 200.000 de euro, potrivit politiei.
 
In total, aproximativ 2.000 de telefoane au fost cumparate fraudulos si revandute in Romania, a precizat sursa mentionata, care a adaugat ca doua persoane identificate printre membri retelei sunt in continuare date in cautare in Romania.

4 aprilie 2014 14:38
Modifică setările cookies