• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opozantul rus Aleksei Navalnii, condamnat la 15 zile de detentie, pentru planuirea unui mars la Moscova

Opozantul rus Aleksei Navalnii, condamnat la 15 zile de detentie, pentru planuirea unui mars la Moscova

Opozantul rus Aleksei Navalnii a fost condamnat joi seara la 15 zile de detentie fiindca a incalcat conditiile unei condamnari precedente care ii interzicea sa participe la manifestatii publice, relateaza Interfax.

Opozantul rus a fost sanctionat pentru ca a distribuit la metroul din Moscova, la 15 februarie, pliante care fac apel la organizarea unui mars la 1 martie.
 
Potrivit lui Navalnii, in acea zi el a fost retinut timp de opt ore la politie, apoi eliberat.
 
"Nu am facut decat sa informez lumea despre eveniment. Toate aceste actiuni au loc pentru ca eu sa nu particip la mars", a acuzat el.
 
Activistul in varsta de 38 de ani, aflat in fruntea protestelor care au avut loc la Moscova in iarna anului 2011-2012, si care s-a situat pe locul doi la alegerile pentru Primaria Moscovei, a afirmat in mod repetat ca acuzatiile impotriva sa sunt un complot al Kremlinului pentru a-l indeparta de pe scena politica.
 
Navalnii a fost condamnat in iulie 2013 la cinci ani de inchisoare pentru frauda, insa pedeapsa a fost ulterior suspendata. Ulterior, alte pedepse au fost pronuntate impotriva sa, inclusiv in cazul Yves Rocher.
 
Marti, justitia rusa a confirmat in apel pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare la care opzantul rus a fost condamnat in prima instanta in decembrie in cazul Yves Rocher.
 
El si fratele sau au fost declarati vinovati pentru ca au deturnat 27 de milioane de ruble (384.000 de euro) in detrimentul filialei ruse a Yves Rocher. Ei au fost condamnati si la plata unor indemnizatii de 4,4 milioane de ruble (aproximativ 63.200 de euro) firmei.

20 februarie 2015 07:16
Modifică setările cookies