• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opera Metropolitan din New York ar putea intra in faliment

Opera Metropolitan din New York ar putea intra in faliment

Managerul general al Operei Metropolitan din New York a declarat ca institutia pe care o conduce "ar putea intra in faliment peste doi-trei ani", daca nu isi va reduce cheltuielile, informeaza bbc.co.uk.

Peter Gelb a propus o reducere cu 16% a costurilor de productie - cifrate la 200 milioane de dolari - prin modificarea conditiilor de munca ce vizeaza orchestra si corul institutiei newyorkeze. 

In schimb, a aparat decizia conducerii de la Metropolitan Opera de a cheltui 169.000 de dolari pe amenajarea unui camp de maci pe scena operei newyorkeze pentru spectacolul "Prince Igor". 

Sindicatul de la Metropolitan Opera a amenintat deja conducerea cu intrarea angajatilor in greva, daca salariile acestora vor fi reduse. 

"Este in joc, in definitiv, viitorul Operei Metropolitan. Chiar daca as fi cel mai prost manager din lume, atunci cand afli ca doua treimi din costurile de functionare merg catre sindicate, iti dai seama ca acesta este segmentul din care trebuie sa se opereze anumite reduceri", a declarat Peter Gelb.  El spera sa modifice o regula in vigoare care garanteaza membrilor din orchestra si cor faptul ca vor fi platiti pentru cel putin patru reprezentatii pe saptamana, in conditiile in care acesti artisti participa la un numar mai mic de reprezentatii saptamanale.


9 iunie 2014 09:24
Modifică setările cookies