• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Oliver Stone va realiza un film despre Edward Snowden, cel mai cautat spion al Americii

Oliver Stone va realiza un film despre Edward Snowden, cel mai cautat spion al Americii

Regizorul Oliver Stone va realiza un film despre Edward Snowden, fostul consultant al Agentiei pentru Securitate Nationala a Statelor Unite, pe baza unei carti scrise de jurnalistul de la The Guardian Luke Harding, a anuntat, luni, publicatia britanica, citata de Reuters.

Oliver Stone, in varsta de 67 de ani, si producatorul Moritz Borman au cumparat drepturile de ecranizare a cartii scrise de Luke Harding "The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man", care prezinta in detaliu dezvaluirile lui Snowden privind amploarea sistemului de supraveghere organizat de Agentia pentru Securitate Nationala americana.
 
"Este unul dintre cele mai importante subiecte ale vremurilor noastre. O adevarata provocare. Ma bucur ca (ziarul, n.r.) The Guardian colaboreaza cu noi", a spus regizorul american intr-un comunicat.
 
Oliver Stone, care a primit premiul Oscar la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmele "Plutonul" (1986) si "Nascut pe 4 iulie" (1989), va scrie si scenariul, in care vor fi incluse materiale ale jurnalistilor de la The Guardian care au adus acest caz in atentia cititorilor.
 
Edward Snowden, nascut in 1983, este pus sub acuzatie in SUA pentru spionaj si furt de documente apartinand statului. Dezvaluirile sale, provenind din documente furate, au pus in incurcatura administratia americana si au tensionat relatiile cu tarile aliate, furioase sa descopere ca Washingtonul inregistra chiar si convorbirile private ale liderilor lor.
 
Snowden, acuzat de spionaj, a fost nevoit sa paraseasca Statele Unite, in prezent aflandu-se pe teritoriul Rusiei, unde a obtinut azil. Acest regim expira insa la sfarsitul lunii august, iar Snowden a transmis recent o cerere oficiala de azil in Brazilia.

3 iunie 2014 10:38
Modifică setările cookies