• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ochelarii pentru realitate virtuala, contra raului de avion, curand disponibili in aeronave. La cat ajunge pretul

Ochelarii pentru realitate virtuala, contra raului de avion, curand disponibili in aeronave. La cat ajunge pretul

O pereche de ochelari pentru realitate virtuala pot lupta contra raului de avion. Produsul a fost creat de o companie din Marea Britanie, care spera ca foarte curand fiecare aeronava il va avea la bord. Ochelarii, care costa in jur de 300 de lire, ofera imagini virtuale care se schimba cu fiecare miscare a avionului, iar asta elimina raul de zbor.

Noul dispozitiv, botezat Flow VR, promite sa ii scape pe pasagerii sensibili de senzatia de greata si de rau din timpul zborului.

Ife Leon Codrington, manager de produs: "Avionul controleaza miscarile din lumea virtuala, la care esti expus atunci cand iti pui ochelarii. Ceea ce simti si aceea ce ochii tai transmit creierului devine acelasi lucru."

O discordanta intre cele doua provoaca raul de avion. Ochelarii inteligenti iti ofera o imagine virtuala ce se modifica automat in functie de miscarea avionului, pentru ca ochii sa trimita creierului aceeasi informatie cu cea transmisa de urechea interna.

Dispozitivul te poate ajuta si sa te obisnuiesti din timp cu destinatia de zbor, oferindu-ti imagini tridimensionale de acolo, fie zi sau noapte. Iar asta poate atentua efectele negative ale schimbarii de fus orar.

Doar 1% dintre pasageri au rau de zbor, insa disconfortul este atat de mare, mai ales in cazul zborurilor pe distanta lunga, ca orice ajutor este binevenit.

Compania britanica va prezenta ochelarii inteligenti intreprinzatorilor invitati la o conventie din Statele Unite in speranta ca va strange fonduri pentru imbunatatirea produsului.


24 mai 2015 12:04
Modifică setările cookies