• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Juncker il critica pe Obama: Occidentalii trebuie sa trateze Rusia corect

Juncker il critica pe Obama: Occidentalii trebuie "sa trateze Rusia corect"

Occidentalii trebuie "sa trateze Rusia corect" si sa ii vorbeasca de la egal la egal, a spus joi presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, criticandu-l pe presedintele american, Barack Obama, pentru ca a afirmat despre Rusia ca este o putere regionala, relateaza AFP. 

"Trebuie, o spun deschis, sa ii tratam pe rusi corect. Stiu din discutiile mele cu (presedintele rus Vladimir) Putin ca nu accepta fraze ca atunci cand Barack Obama a spus ca Rusia este o putere regionala. Ce vrea sa insemne asta? Nu vorbim astfel Rusiei!", a declarat el

"Rusia vrea sa fie tratata de la egal la egal si aici rusii au dreptate", a continuat Juncker.

"Nu trebuie alungati din fata scenei, pentru ca, asa cum am vazut, fac sa se vorbeasca repede despre ei", a tinut sa sublinieze seful CE. 

Cu toate acestea, Juncker a afirmat, de asemenea, ca Rusia trebuie "sa faca progrese masive": "Modul in care a actionat in afacerea Crimeii, in afacerea Ucrainei de Est, asta nu merge", a adaugat el. 

Occidentalii sunt foarte critici in ce priveste interventia militara rusa in conflictul sirian, acuzand Moscova ca sustine regimul condus de Bashar Al-Assad, in loc sa lupte impotriva ISIS.


9 octombrie 2015 10:01
Modifică setările cookies