• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Observatorii OSCE detinuti in Ucraina sunt prizonieri de razboi , afirma rebelii prorusi

Observatorii OSCE detinuti in Ucraina sunt "prizonieri de razboi", afirma rebelii prorusi

Observatorii OSCE retinuti de vineri de catre separatisti prorusi la Slaviansk, un orasel in estul Ucrainei, sunt "prizonieri de razboi", a declarat duminica Viaceslav Ponomarev, liderul separatist din localitate, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

In plus, rebelii au "arestat" trei ofiteri ucraineni, care sunt detinuti, in prezent, a declarat el pentru jurnalisti.
 
OSCE a anuntat duminica faptul ca trimite o echipa de negociatori la Slaviansk, in estul Ucrainei, pentru a incerca sa obtina eliberarea observatorilor militari retinuti de catre separatisti prorusi.
 
"Urmeaza sa ajunga acolo astazi (duminica)", a declarat pentru AFP Tatiana Baeva, o purtatoare de cuvant a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).
 
"Speram sa putem oferi informatii mai ample atunci cand vor sosi si vor incepe negocierile - daca vor incepe", a adaugat ea.
 
In total 13 observatori militari - opt straini si cinci ucraineni - sunt retinuti de vineri de catre militanti prorusi. Negociatorii trimisi la Slaviansk fac parte din misiunea speciala de 100 de observatori mobilizati de catre organizatia internationala in Ucraina, tara a carei parte de est este afectata de tensiuni separatiste puternice.

27 aprilie 2014 12:31
Modifică setările cookies