• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Obama modifica numele unui munte. Schimbare istorica dupa 40 de ani

Obama modifica numele unui munte. Schimbare istorica dupa 40 de ani

Presedintele Barack Obama va restabili oficial luni numele piscului "Denali", cel mai inalt munte din America de Nord. Este prin acest gest de partea statului Alaska si pune capat unei dispute de 40 de ani privind redenumirea a ceea ce este cunoscut sub numele de "Muntele McKinley", informeaza Agerpres.

Schimbarea istorica este un semn in legatura cu cat de laborios va apasa Casa Alba in timpul celor 16 luni de mandat ramase presedintelui Obama, pentru a se asigura ca lupta sa pe schimbarile climatice va fi o parte a mostenirii mandatului sau. 

Varful a fost numit Muntele McKinley in 1896, dupa numele cautatorului de aur Ohioan William McKinley, care a reusit sa castige nominalizarea republicana pentru presedintia SUA.  Dar nativii din Alaska il denumisera cu mult inainte  "Denali", adica "Cel mai inalt".

In 1975, Alaska a numit oficial muntele Denali si a presat guvernul federal sa faca acelasi lucru. Insa, locuitorii din Alaska au fost blocati in Congres de reprezentatii statului Ohio care au dorit sa ofere muntelui numele McKinley ca un omagiu adus celui de-al 25-lea presedinte al SUA, care a servit din 1897 pana la asasinarea sa in 1901.


31 august 2015 10:53
Modifică setările cookies