• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Obama il va nominaliza pe Jim Comey in functia de director FBI

Obama il va nominaliza pe Jim Comey in functia de director FBI

Presedintele american Barack Obama urmeaza sa il nominalizeze vineri dupa-amiaza pe Jim Comey in postul de director FBI, in locul lui Robert Mueller, care conduce politia federala de la 11 septembrie 2001, a anuntat joi un oficial de la Casa Alba, relateaza AFP.

Acest fost oficial din cadrul administratiei Bush, un procuror si un specialist in domeniul securitatii nationale timp de peste 20 de ani, a dat dovada de "constanta, integritate si principii de nezdruncinat aparandu-ne totodata securitate si valorile", a declarat oficialul din cadrul administratiei, citat intr-un comunicat.
 
Numit in urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 in functia de adjunct al secretarului Justitiei, in mandatul lui George W. Bush, Jim Comey, in varsta de 52 de ani, a ocupat functii de procuror federal timp de 15 ani, la New York.
 
In 2004, Comey, la vremea respectiva secretar interimar al Justitiei in locul lui John Ashcroft, spitalizat, a refuzat sa dea aprobarea Departamentului Justitiei pentru programul de ascultari al Agentiei Nationale de Securitate (NSA).
 
El s-a retras, ulterior, in sectorul privat, in industria apararii si finante, "ceea ce ii ofera o abilitate unica si o mare intelegere a amenintarilor pe care infractorii si teroristii o reprezinta pentru securitatea noastra fizica, dar si economica", se arata in comunicatul Casei Albe.
 
In cazul in care va fi confirmat in functie de catre Senat, acest republican va prelua functia la toamna, pe fondul controverselor asupra programului secret al NSA de supraveghere, utilizarii avioanelor fara pilot de catre administratia Obama, anchetelor privind atacul asupra Consulatului american de la Benghazi, in Libia, si dublul atentat comis la maratonul din Boston.
 
Jim Comey, care preda in prezent drept in probleme de securitate nationala la Univesitatea Columbia din New York, ar putea deveni al saptelea director al Biroului Federal de Investigatii.

21 iunie 2013 08:17
Modifică setările cookies