• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O vioara Stradivarius estimata la 10 milioane de dolari, scoasa la licitatie

O vioara Stradivarius estimata la 10 milioane de dolari, scoasa la licitatie

O vioara Stradivarius care a apartinut excentricei milionare americane Huguette Clark si a ramas "uitata" intr-un dulap al acesteia vreme de un sfert de secol, va fi scoasa la licitatie pe 18 iunie de casa Christie's si ar putea fi vanduta cu peste 10 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Daca aceasta vioara, realizata in 1731, denumita "The Kreutzer" dupa numele violonistului concertist francez Rodolphe Kreutzer, care a detinut-o pentru o vreme, va atinge valoarea superioara a intervalului de pret la care a fost estimata, va deveni unul dintre cele mai scumpe instrumente muzicale vandute vreodata la licitatie.
 
Instrumentul reprezinta unul dintre obiectele care au apartinut excentricei milionare Huguette Clark, care, desi a detinut numeroase apartamente si blocuri de locuinte in Manhattan, a ales sa isi petreaca ultimele decenii din viata intr-un spital din New York, unde a si murit, in 2011, la varsta de 104 ani.
 
Cel mai mare pret platit pentru o vioara Stradivarius pana in prezent este de 16 milioane de dolari. Una dintre putinele viole realizate de artizanul italian Antonio Stradivari, in 1719, care va fi vanduta de casa Sotheby's intr-o licitatie sigilata in iunie a fost evaluata la 45 milioane de dolari.

23 mai 2014 16:08
Modifică setările cookies