• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O scrisoare redactata la bordul Titanicului in seara naufragiului, vanduta cu 200.000 de dolari

O scrisoare redactata la bordul Titanicului in seara naufragiului, vanduta cu 200.000 de dolari

O scrisoare redactata la bordul Titanicului chiar in seara naufragiului - singurul document de acest tip cunoscut pana acum care a rezistat pana in zilele noastre - a fost achizitionata cu 119.000 lire sterline (200.000 de dolari) la o licitatie organizata, sambata, in Marea Britanie,informeaza AFP.

Achizitionata in urma cu 20 de ani de un colectionar, scrisoarea si plicul original s-a aflat pana sambata in posesia casei de licitatii Henry Aldridge & Son.
 
"Importanta acestei scrisori este majora. Din cate stim, este singura care a fost scrisa pe Titanic in acea zi fatidica", a subliniat Andrew Aldridge, un reprezentant al casei de licitatii organizatoare.
 
Redactata de Esther Hart, o supravietuitoare de pe Titanic, scrisoarea nu a fost expediata niciodata. Esther trebuia sa o expedieze mamei sale, dupa revenirea pachebotului la Southampton, in sudul Angliei, in aprilie 1912.
 
Documentul a fost redactat in noaptea de duminica, 14 aprilie 1912, cu putin timp inainte ca Titanicul sa se izbeasca de un aisberg. Sotul lui Esther Hart, Benjamin, s-a aflat printre cele 1.500 de persoane care au murit in acea noapte.
 
Esther Hart si fiica ei Eva au fost salvate. In varsta de sapte ani in momentul naufragiului, Eva Hart a ramas pana la moartea ei, in 1996, una dintre cele mai cunoscute supravietuitoare de pe Titanic.
 
In acea scrisoare, Esther Hart ii spunea mamei sale ca fusese bolnava cu o zi inainte si ca fiica ei urma sa cante a doua zi pe una dintre scenele de pe Titanic.
 
Transatlanticul Titanic s-a scufundat in timpul calatoriei sale inaugurale, in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg in nordul oceanului Atlantic. Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit in santierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat in decurs de trei ore, facand circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se afla pe fundul oceanului, la o adancime de 3.800 de metri.

27 aprilie 2014 12:09
Modifică setările cookies