• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O scrisoare a romancierului Lewis Carroll, vanduta la licitatie cu 14.000 de euro

O scrisoare a romancierului Lewis Carroll, vanduta la licitatie cu 14.000 de euro

O scrisoare a romancierului Lewis Carroll, autorul volumului "Alice in Tara Minunilor", in care scriitorul britanic se plangea de inconvenientele celebritatii, a fost vanduta la licitatie cu suma de 11.825 de lire sterline (14.130 euro), informeaza BBC in editia online.

Scrisoarea avea un pret estimativ cuprins intre 3.000 si 4.000 de lire sterline si a fost vanduta de casa Bonham's la Londra. Documentul a fost expediat pe adresa lui Anne Symonds, o buna prietena a scriitorului, in anul 1891.
 
Scrisoarea a fost achizitionata de un colectionar britanic si a facut parte dintr-un lot mai mare de obiecte scoase la vanzare, printre care s-au aflat carti, manuscrise, harti si fotografii.
 
Lewis Caroll a fost profesor de matematica la Christ Church din Oxford si a scris initial povestea "Alice in Tara Minunilor" ca un cadou pentru Alice Liddell, o fetita in varsta de 12 ani, in 1864.
 
"Alice in Tara Minunilor/ Alice in Wonderland" a fost publicata in 1865 si a cunoscut un succes atat de mare, incat a fost urmata, la scurt timp, de "Alice in Tara din Oglinda/ Through the Looking-Glass", in 1871 (ce cuprinde povestirile "Through the Looking-Glass" si "What Alice Found There").
 
Lewis Carroll (1832 - 1898) a fost un prozator, matematician, logician, cleric si fotograf englez. Intr-o epoca victoriana in care erau la moda povestirile sentimentale, Lewis Carroll a creat o literatura pentru copii marcata de fantezie, umor absurd si satira.

19 martie 2014 20:20
Modifică setările cookies