• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O rochie a printesei Diana si documente semnate de Adolf Hitler, scoase la licitatie

O rochie a printesei Diana si documente semnate de Adolf Hitler, scoase la licitatie

O rochie a printesei Diana, scrisoarea de demisie a lui Winston Churchill si documente semnate de Adolf Hitler au fost scoase la vanzare, in cadrul unei licitatii online, organizata de casa de Nate D. Sanders, din Los Angeles, informeaza Reuters.

Licitatia online include peste 600 de loturi si se va incheia pe 27 aprilie.
 
Rochia alba de sifon si matase, creata de designerul britanic Zandra Rhodes, purtata de printesa Diana in 1987, la un eveniment caritabil din Londra, are un pret de pornire de 55.000 de dolari.
 
La licitatie a fost scoasa si o scrisoare din 1955 a lui Winston Churchill, adresata politicianului conservator John Harvey, in care Churchill isi anunta demisia din functia de prim-ministru al Marii Britanii. Scrisoarea are un pret de pornire de 10.000 de dolari.
 
Documentele semnate de Adolf Hitler, care au fost scoase la licitatie, dateaza din august 1909, inainte de ascensiunea sa la putere, ca lider al Germaniei naziste, in 1933. Acestea reprezinta documentele de identitate, prin care Hitler si-a schimbat domiciliul din Viena si in care s-a inregistrat cu ocupatia de scriitor.
 
In luna februarie, doua volume din "Mein Kampf", cu autograful lui Hitler, au fost vandute de casa de licitatii Nate D. Sanders pentru suma de 64.859 de dolari.

27 martie 2014 13:30
Modifică setările cookies