• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O persoana care manifesta in favoarea Kievului a fost ucisa in confruntari, la Donetk. Ucraina ar putea primi sprijin militar american

O persoana care manifesta in favoarea Kievului a fost ucisa in confruntari, la Donetk. Ucraina ar putea primi sprijin militar american

Un barbat care manifesta in favoarea unitatii Ucrainei a fost ucis, joi, in timpul confruntarilor cu demonstrantii prorusi de la Donetk, in estul rusofon si industrial al Ucrainei, a anuntat departamentul local al Ministerului ucrainean al Sanatatii, relateaza AFP.

"Potrivit primelor concluzii ale medicilor, el a fost injunghiat", a precizat sursa citata.
 
Aproximativ 1.000 de sustinatori ai Kievului manifestau in momentul in care au fost atacati de prorusi. Victima a fost batuta, potrivit Ministerului Sanatatii.

Sprijin militar american

 
Statele Unite "studiaza" posibilitatea acordarii unui sprijin militar Ucrainei, solicitat de lideri ucraineni, au anuntat oficiali americani, joi, negand informatiile potrivit carora cererea Kievului ar fi fost refuzata de Washington, relateaza AFP.
Potrivit unor oficiali ai administratiei Obama, Ucraina doreste sa obtina arme si munitii, dar si un sprijin in materie de informatii.
 
"Vom examina cererile pe care le-au formulat", a declarat pentru AFP un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. O decizie definitiva inca nu a fost luata, au anuntat doi oficiali americani.
 
Cererea autoritatilor ucrainene intervine in plina vizita a premierului ucrainean, Arseni Iateniuk, in Statele Unite. El a primit sprijinul administratiei Obama in criza din Crimeea, unde Rusia a mobilizat trupe suplimentare.
 
Washingtonul a respins o eventuala interventie militara in aceasta fosta republica sovietica si incearca, dimpotriva, sa solutioneze pe cale diplomatica criza dintre Ucraina si Rusia.
 
Anterior, Wall Street Journal a oferit asigurari ca Statele Unite au refuzat cererea ucraineana, cel putin pentru moment, de teama de a nu escalada situatia.
 
Citand oficiali, cotidianul a anuntat ca Ucraina a cerut, intre altele, echipamente de comunicatii, kerosen si binocluri de noapte.

14 martie 2014 07:23
Modifică setările cookies