• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O nava de transport cu 12 persoane la bord s-a scufundat in Marea Neagra

O nava de transport cu 12 persoane la bord s-a scufundat in Marea Neagra

O nava de transport cu 12 membri la bord s-a scufundat marti in Marea Neagra in apropiere de Istanbul din cauza unei furtuni, au anuntat autaritatile maritime turce, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Nava, care transporta carbune, s-a scufundat in largul micului port Sile, situat la nord-est de Istanbul, potrivit postului de televiziune.
 
Directia de Siguranta Maritima (KGE) a precizat pe site-ul sau de Internet ca vaporul care transporta carbune, s-a scufundat la aproximativ noua mile marine in largul portului Sile, la nord-estul Istanbulului.
 
"Dintre cei 12 membri ai echipajului compus din 11 ucrainieni si un rus, trei au fost salvati", a precizat responsabilul KGE pentru agentia de presa Anatolia.
 
El a mai adaugat ca ceilalti opt sunt dati disparuti pentru moment.
 
Agentia de presa Anatolia nu a confirmat naufragiul, dar a anuntat ca nava care transporta carbune sub pavilionul statului Saint Kitts si Nevis (Sfantul Cristofor si Nevis), Volga-Balt 199, a emis semnale de alarma.
 
In plus, o alta nava de transport, BBC Adriatic, se afla in dificultate in largul suburbiei Kilyos, nord-estul Istanbulului, au anuntat Anatolia si NTV.
 
Traficul maritim a fost intrerupt marti din cauza vremii nefavorabile pe mai multe linii in stramtoarea Bosfor, care leaga Marea Neagra de Marea Marmara traversand Istanbulul, a afirmat NTV.

4 decembrie 2012 16:06
Modifică setările cookies