• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O romanca isi acuza patronul de abuz, dupa ce acesta i-ar fi cerut sa inconjoare cladirea 3 ore pentru ca nu avea de lucru

O romanca isi acuza patronul de abuz, dupa ce acesta i-ar fi cerut sa inconjoare cladirea 3 ore pentru ca nu avea de lucru

Poveste ametitoare in Hunedoara. O femeie isi acuza patronul de abuz si spune ca ar fi pus-o sa inconjoare cladirea de birouri, timp de trei ore, pentru ca ea nu avea de lucru. Angajata s-a conformat si, zice ea, a facut 248 de ture. Timp in care si-a pregatit si apararea. A rugat un amic sa o filmeze, apoi, cu dovada, a mers la politie si la Inspectoratul de Munca. De cealalta parte, seful ei sustine ca a rugat-o doar... sa masoare perimetrul.

Daca tanara s-a invartit de 248 de ori, cum sustine ea, tinand cont de perimetrul imobilului, rezulta ca a facut peste 10 kilometri. Un prieten a filmat-o pentru a avea probe ca seful o umileste.

Ionela Lungu este absolventa a Facultatii de Inginerie din Hunedoara si si-a gasit de lucru, acum un an, la o firma care se ocupa cu proiectarea si executia retelelor de gaze. Dupa ce si-a pierdut tatal, din salariul ei isi intretine mama si sora mai mica. Tanara spune ca la angajare patronul i-a spus ca va fi responsabila cu proiectarea echipamentelor. Insa zilele trecute: "patronul mi-a zis sa inconjor cladirea de la ora 8 la ora 11 si ceva. La final i-am spus ca am facut 248 de ture si, dupa pauza de masa, mi-a dat de lucru sa proiectez. Mi-am cerut drepturile, iar el mi-a spus faci ce zic eu, nu ce vrei tu."  Angajata a considerat ca a fost umilita si, in pauza de masa, s-a dus glont la politie. 

"Daca sunt incapabila, daca sunt proasta, da-ma afara, i-am zis de mai multe ori. A continuat sa ma streseze ca sa ma faca sa-mi dau demisia", a povestit Ionela Lungu.  

Patronul firmei are insa o alta versiune asupra celor intamplate: "Nu i-am spus cate ture sa faca, i-am spus doar sa masoare. Nu mi-a adus nici o hartie, nu mi-a comunicat ce a facut. Se uita lumea la ea ca mai mult a vorbit la telefon", a spus Jane Magaon.

De la politie, Ionela a mers la Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara. A redactat acolo alte doua plangeri. O data pentru ca a fost umilita de patron, apoi pentru ca acesta i-ar fi schimbat incadrarea postului de la inginer proiectant la inginer executant, informeaza StirileProtv.ro


2 aprilie 2013 09:02
Modifică setările cookies